Hier blijf je voor ‘t leven

Boortmeerbeek is een landelijke gemeente in de Dijlevallei, een charmante plek in de Brabantse Kempen. De natuur ligt hier voor het rapen, net zoals de smakelijke streekproducten. Als liefhebber van het goede leven ben je hier op je plek. Ook op cultureel vlak valt er wat te beleven: in de vroegere pastorie kun je terecht voor cursussen, lezingen, expo’s en meer. 

Zoek je ’t vertier liever eens elders? Op 20 minuten sta je in Mechelen of Leuven. 

Ik wil graag meer informatie

Alles bij de hand

Voor je dagelijkse benodigdheden mag je je wagen gerust thuislaten: het centrum ligt op amper 500 meter. Wat meer nodig? Langs de Leuvensesteenweg vind je supermarkten en grotere winkelketens – van kleding en elektronica tot papierwaren en sportartikelen. 

  • kleinschalig wonen: 12.600 inwoners
  • rijk aan natuurbeleving
  • nabij handelszaken, scholen en ontspanning
  • op 20 minuten van Leuven en Mechelen

 

Het kanaal Leuven-Dijle, een van de oudste in België, loopt als een blauwe ader door de gemeente. Leuk weetje: de authentieke sluizen zijn beschermd als erfgoed. Naast de wandel- en fietsroutes langs het kanaal, heeft Boortmeerbeek nog meer natuurpracht in petto. Tip: op dit moment wordt het Ravesteinpark grondig onder handen genomen. Het zal een heuse onthaalpoort worden voor nabije natuurparken. 

Haal een frisse neus in het groen of langs het water
CONTACTEER ONS