Keer terug naar het overzicht

Digitaal ondertekenen. Hoe werkt dat?

Het aankopen van een nieuwe woonst is vaak een complex en tijdrovend proces.

Daarom zetten wij voortdurend stappen om dit hele verkooptraject te vereenvoudigen en te optimaliseren. Zo teken je bij DCA Woonprojecten voortaan je onderhandse verkoopovereenkomst, of in de volksmond ‘het compromis’, volledig digitaal.

Bij de aankoop van een woning, stellen onze vastgoedadviseurs het compromis volledig op, inclusief alle bijlages en laden dit op naar een digitaal platform. Jij als koper ontvangt per mail een vraag om dit te ondertekenen aan de hand van je eID of itsme applicatie. Wij als verkoper tekenen vervolgens tegen en dan gaat alles digitaal richting notaris. Als koper heb je nadien steeds toegang tot je volledige dossier.

De voordelen van dit digitaal ondertekenen zijn legio. Er is een uitgesproken administratieve ontlasting. Geen papierwinkel die je ergens moet opbergen of dient op te sturen per post en je kan alle documenten steeds online raadplegen.

Alles verloopt sneller. Er zijn geen tijdrovende verplaatsingen nodig om ergens op kantoor fysiek een handtekening te zetten. Je ontvangt simpelweg een melding per mail om de betreffende documenten te lezen en digitaal te ondertekenen. Snel, eenvoudig en efficiënt.  

Doordat je steeds je identiteit dient te bevestigen via beveiligde applicaties, is het proces ook zéér veilig.

Onze Sales Support staat je natuurlijk nog steeds graag bij tijdens de aankoop van je nieuwe thuis. Nu alleen nog sneller en eenvoudiger...