Keer terug naar het overzicht

Slim opbergen met advies en maatwerk van Coraco Interiors

Slim opbergen

 

Rommel in huis schept wanorde in je hoofd. Je brein slaat op hol omdat het te veel prikkels moet verwerken. Daardoor raak je het overzicht kwijt, krijg je stress en ga je dingen uitstellen. Herkenbaar? Met de tips van Projectleider Interieur Philip Kenis, van Coraco Interiors, kun je je ruimte groter laten lijken én benut je ze optimaal. 
 

Speel het slim: opbergen in stapjes

Schrikt een grote opruimklus je af? Denk dan klein: ruim kamer na kamer op, of zelfs kast na kast. Maak een haalbare planning zodat je je inspanningen volhoudt. En werp een kritische blik op wat je hebt. Doe dingen die je niet gebruikt van de hand, en vermijd impulsieve aankopen waarmee je extra (overbodige) zaken in huis haalt.

Ga praktisch en georganiseerd te werk

Een salontafel met lades, een bed met opbergruimte eronder, een verticaal schoenenrek ... met sommige meubels is slim opbergen kinderspel. Geen budget om nieuwe meubels aan te schaffen? Begin alvast met je huidige opbergplekken beter (lees: plaatsbesparend) in te richten. Stop kleine dingen in blikken, dozen of manden die je netjes kunt stapelen, en voorzie ze van labels om ze snel terug te vinden. Berg voorwerpen ook logisch op: wat je vaak gebruikt binnen handbereik, daar waar je het nodig hebt.

Creëer een ruimtelijk effect

Zeker als je klein woont, moet je elke vierkante centimeter goed invullen. Je slaat daarmee twee vliegen in één klap. Je onttrekt spullen aan het zicht en laat je ruimte groter lijken:

  • Hou zoveel mogelijk vloeroppervlak vrij, bijvoorbeeld door ‘loze’ ruimte in de hoogte aan te wenden. Hoe meer oppervlakte je ziet, hoe ruimtelijker het effect. Hang je tv eventueel op aan een wandbeugel.
  • Ga voor groot: op een bescheiden oppervlakte vestigen kleine spullen net de aandacht op het ruimtegebrek. Kies grote meubels met een slanke uitstraling zoals een tafel met een poot in het midden, een strakke garderobe met greeploze fronten of een zwevende kast.
  • Geef de voorkeur aan ‘veranderbare’ of modulaire meubels. Denk aan een zetel met losse elementen, een uitschuifbare tafel, een inklapbare bureautafel of een slaapbank.
  • Schilder wanden en plafonds in zachte tinten die het licht weerkaatsen.
  • Speel met strepen en lijnen in het verlengde van een ruimte om het dieptegevoel te benadrukken.
  • Integreer spiegelende en/of transparante elementen.
  • Meng verschillende vormen door elkaar voor een boeiend en dynamisch geheel.

Investeer in maatwerk

Kant-en-klare meubels komen zelden tegemoet aan jouw noden om slim op te bergen. De oplossing? Maatwerk! Zo krijg je meubels en opbergelementen die de beschikbare ruimte maximaal benutten, en nog perfect zijn afgestemd op je interieurstijl. Maatwerk zit je woning als gegoten, ook als je wil afwijken van standaardmaten en -vormen. Zelfs voor ‘moeilijke’ hoeken en kanten, schuine wanden of lage plafonds komt maatwerk van pas.

 

Op zoek naar interieurelementen die je ruimte groter laten lijken? Vraag Coraco Interiors om je gedroomde ontwerp te realiseren!

Laat ons iets weten

Heb je een vraag over één van onze projecten?
Wil je meer informatie? Stel je vraag aan één van onze vastgoedadviseurs.

STEL JOUW VRAAG