Keer terug naar het overzicht

Residentie Binnenvaert - Hedendaags met een historische knipoog

Sinds de komst van het MAS en later het iconische Havenhuis beleeft de oudste havenwijk van Antwerpen een zalig nieuw elan. Het voormalige havenkwartier bruist als nooit tevoren. Temidden deze stedelijke dynamiek vormen de vier appartementsgebouwen van Residentie Binnenvaert een excellente oase van rust, vakkundig vormgegeven door M2 Architecten.

Residentie Binnenvaert - Uw thuishaven met de A van adembenemend

De gerenommeerde architect Philip Mortelmans staat aan het roer van de constructie achter Residentie Binnenvaert, met tonnen ervaring in (middel)grote ontwikkelingsprojecten. M2 Architecten zorgt in zijn ontwerpproces voor een interessante kruisbestuiving tussen verschillende parameters zoals concept, inplanting en materiaalkeuze. Zo kaderen de projecten altijd in een brede ruimtelijke en maatschappelijke context. Op het palmares: knappe realisaties in woning-, kantoor-, utiliteits- en industriebouw.

M2 archiecten-Antwerpen-DCA
M2 Architecten

Als wenk naar de scheepvaart

M2 Architecten streeft in zijn ontwerpen naar een optimaal evenwicht tussen concept en constructie, design en inplanting, functie en geest van de plek. Zo integreert Residentie Binnenvaert een aantal pakhuiselementen die wenken naar de vroegere functie van de wijk zoals grote raampartijen die gul natuurlijk licht laten binnenstromen, de kenmerkende dakconstructie, stoere stalen kaders, bakstenen gevels en open metselwerk met authentieke uitstraling.

Hierdoor nestelen de vier gebouwen zich naadloos in hun historische setting. Ze kregen ook toepasselijke namen: Kaap, Knoop, Kompas en Kruiser - als een wenk naar de scheepvaart. Zo maken de vier gebouwen karaktervol deel uit van de historische setting, als een urban design statement om u tegen te zeggen.

Momenteel is er nog één penthouse te koop is met het prachtige zicht op de jachthaven en de skyline van Antwerpen. Interesse? Contacteer ons!

Benieuwd naar het volledige project? Neem dan hier een kijkje!