Keer terug naar het overzicht

Nieuwbouwprojecten met lucht-/water-warmtepompen

In het Belgische klimaatakkoord van november 2021 staan een aantal maatregelen om woningen zuiniger en milieuvriendelijker te maken. Een daarvan is de warmtepomp – bij nieuwbouw verplicht wordt vanaf 2023. De nieuwbouwprojecten van DCA zijn nu al haast allemaal voorzien van dit alternatief voor klassieke verwarmingsinstallaties.

Spaar het klimaat en bespaar op energie 

Het principe van een warmtepomp is simpel. Met behulp van collectoren haalt de pomp energie uit de omgeving. De warmtepomp is aangesloten op een warmteafgiftesysteem. Zulke pompen kunnen hun energie halen uit verschillende bronnen zoals water, lucht of de bodem.  

Warmtepompen bieden volop voordelen: van onafhankelijkheid van gas (en de bijbehorende prijsschommelingen) een forse vermindering van de CO2-uitstoot en groot gebruiks- en onderhoudsgemak. U hebt er bij wijze van spreken geen omkijken naar. 

 

Ga voor een toekomstgerichte BEN-woning  

De nieuwbouwprojecten van DCA zijn op alle vlakken toekomstgericht. Logisch dat we ook op het gebied van energie slimme en zuinige keuzes maken. Door warmtepompen te installeren, vermijden we afhankelijkheid van (uitputbare) fossiele energiebronnen. Goed voor het klimaat dus. Zeker omdat we de warmtepompen combineren met vloerverwarming/-koeling, plus performante isolatie voor een maximaal rendement.  

In Vlaanderen dicteert de BEN-norm dat woningen een E-peil moeten hebben van E30 of lager. De woningen en appartementen van DCA halen moeiteloos die norm.  

Op zoek naar een nieuwe woonst die zuinig en groen wordt verwarmd? Neem een kijkje in ons aanbod.