Keer terug naar het overzicht

DCA in VRT programma 'De Markt'

VRT de markt Montevideo

Afgelopen zaterdag 9 maart was DCA te zien in het VRT programma 'De Markt':

Meer vrouwen aan de slag in de bouwsector, maar aandeel blijft beperkt: "Vrouwen meer warm maken voor technische opleidingen" 

Het aantal vrouwen in de bouwsector is vorig jaar licht gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Bouwunie. Het aandeel vrouwen blijft wel erg beperkt. Er waren vorig jaar 294.996 jobs in de bouw, 10% daarvan werd ingevuld door vrouwen. Bij de arbeiders is maar 1,2% een vrouw. "We zien amper vrouwen op jobbeurzen, we moeten ze meer naar bouwtechnische opleidingen leiden", zegt bouwbedrijf DCA in De Markt.

27.925 vrouwen waren vorig jaar aan de slag in de bouwsector, op een totaal van 294.996 jobs. Het aandeel vrouwen groeit, maar het blijft vooral een mannensector. "De vraag is of dat per se erg is", zegt Lin de Bruin, personeelsdirecteur bij bouwbedrijf DCA. Het bedrijf stelt ongeveer 600 mensen te werk.

"Een goeie mix brengt een andere dynamiek met zich mee, en we merken toch dat vrouwelijke werfleiders meer oog kunnen hebben voor detail", gaat de Bruin verder. "Ik ben niet tevreden als iets afgeleverd is, maar enkel als het kwaliteitsvol afgeleverd is", zegt Febe Verlinden. Ze is werfleidster voor DCA op de werf Montevideo in hartje Antwerpen en stuurt een volledig mannelijk team aan. 

Lees het volledige artikel en bekijk de beelden hier.