Keer terug naar het overzicht

Investeren in vastgoed: een belegging die loont

De Belg is van oudsher verknocht aan zijn privé-eigendom. Men zegt niet voor niets dat hij wordt geboren met een baksteen in de maag. Vastgoed lijkt het haast altijd goed te doen, ondanks de stijgende prijzen. Maar waarom is investeren in vastgoed een slimme belegging? We werpen er voor u ons licht op.

Onze kopersbegeleiding begeleidt u bij het investeren.

Bescherming tegen muntontwaarding

Een van de redenen voor de stijgende interesse in vastgoed, is het gebrek aan goede alternatieven. Vroeger bracht een spaarrekening nog een mooie intrest op. En mensen durfden hun geld ook beleggen in bijvoorbeeld aandelen of obligaties. De bankencrisis heeft het vertrouwen in financiële instellingen een flinke knauw gegeven. Daar komt nog bij dat klassieke spaarformules niets meer opbrengen. De historisch lage rentes in combinatie met de inflatie, leiden zelfs tot koopkrachtverlies. Vastgoed daarentegen, is waardevast – een zekere en veilige belegging in vergelijking met verlieslatende spaarboekjes en grillige beurzen.

Fiscaal een interessante belegging

De zekere waarde van vastgoed biedt woningeigenaars een gegarandeerd appeltje voor de dorst. Bovendien is de rente voor leningen ontzettend laag. De goedkope kredieten maken beleggen in vastgoed dus nog interessanter. En dan zijn er nog de fiscale voordelen. Denk aan een belastingvermindering voor een hypothecaire lening, een schuldsaldoverzekering en bepaalde energiebesparende investeringen.

Woonkwaliteit primeert

Tijdens de coronacrisis werd pijnlijk duidelijk hoe belangrijk een eigen thuis is met voldoende ruimte en woonkwaliteit. Kopers verkiezen grotere woningen of appartementen met een tuin, terras of balkon. Als het even kan in een aangename omgeving met groen nabij. Ze zijn ook bereid om meer te betalen voor extra ruimte en een duurzame afwerking omdat die hun levenskwaliteit ten goede komt.

Meerwaarde op (middel)lange termijn

Hoewel sommige ontwikkelaars volop mikken op mensen die een opbrengsteigendom zoeken, is de insteek van DCA anders. Bij opbrengsteigendommen geldt veelal dat ze zo goedkoop mogelijk moeten zijn om de huur te laten renderen. Er wordt minder aandacht besteed aan ligging, duurzaamheid, ruimte, afwerking, noem maar op. DCA gaat bewust voor unieke locaties, hoogstaande architectuur, energiezuinige en hoogwaardige materialen, voldoende binnen- en buitenruimte, enzovoort. Wij bekijken vastgoed als een langetermijninvestering met een duidelijk zicht op de meerwaarde, terwijl we ondertussen al uw wooneisen afvinken.

Totaalaanpak voor gemoedsrust

Dat investeren in vastgoed rendeert, staat buiten kijf. Overweegt u om een nieuwbouw te kopen? Weet dan dat de woonprojecten van DCA een uitstekende keuze zijn. Naast decennia expertise, een persoonlijke service en onklopbare kwaliteit, maken wij het verschil met onze totaalaanpak. DCA is zowel grondeigenaar als aannemer/bouwer, ontwikkelaar én verkoper. Zo bent u zeker van een gestroomlijnd proces – van ontwikkeling tot interieurarchitectuur. U gaat met één betrouwbare partij in zee die u van a tot z begeleidt om uw woondroom te realiseren. Van een slimme belegging gesproken!

Ontdek onze woonprojecten.